Mit találunk valójában az étolajas flakonban?
Sokan hiszik még mindig azt, hogy az étolaj elengedhetetlen kelléke a sütésnek főzésnek, azonban nem is sejtik, hogy mit is tartalmaz valójában. A következő cikkben sorra vesszük azokat a dolgokat, amik rádöbbentenek arra, hogy hanyagolnod kellene az étolajat.
Sokszor találkozunk azzal a problémával, hogy valakinek az egészsége leromlik, hirtelen és minden látható ok nélkül.
Ilyenkor az illető általában elmondja, hogy nem iszik, nem dohányzik, ésszerűen táplálkozik és nincs elhízva. Talán még sportol is, ha nem többet, de hetente egy órát. Az életmódjában nincs semmi szélsőséges és még vitaminokat is szed.
Ilyenkor az illető általában elmondja, hogy nem iszik, nem dohányzik, ésszerűen táplálkozik és nincs elhízva. Talán még sportol is, ha nem többet, de hetente egy órát. Az életmódjában nincs semmi szélsőséges és még vitaminokat is szed.
Miért lett beteg?
Mitől gyulladt be egyik-másik testrésze, mitől lett allergiás vagy éppen pajzsmirigy alul vagy túlműködése?
Nem egyszerű az ilyenre válaszolni, mert néha olyan helyről éri támadás immunrendszerünket vagy sejtjeinket, ahonnét teljesen biztonságban éreztük magunkat… Például az ismert egészségesnek hitt étolaj flakonjából…Egy élelmiszer mérnökolvasó küldött egy levelet és két képet.
Nem egyszerű az ilyenre válaszolni, mert néha olyan helyről éri támadás immunrendszerünket vagy sejtjeinket, ahonnét teljesen biztonságban éreztük magunkat… Például az ismert egészségesnek hitt étolaj flakonjából…Egy élelmiszer mérnökolvasó küldött egy levelet és két képet.
Ezeket szeretném megosztani veletek, mert számomra megdöbbentő volt, pedig azt hittem, én már mindent láttam az élelmiszeriparban.
A finomított étolajról kellene, hogy tudjunk pár dolgot, mielőtt lelkesen azt mondanánk, hogy “El se tudnám képzelni, hogy mással főzzek!”
A finomított étolajról kellene, hogy tudjunk pár dolgot, mielőtt lelkesen azt mondanánk, hogy “El se tudnám képzelni, hogy mással főzzek!”
Most megosztom veletek azt, amit tartalmaznia kellene az étolajnak.
Lapozz és olvasd el a rideg valóságot
Az alábbi képen látható ábra megmutatja, mit vesz Ön a boltban, amikor a megszokott, csillogó repce, napraforgó vagy olíva olaját szerzi be. Egy kémiai labor teljes arzenálját bevetik annak érdekében, hogy sikerüljön 20% extra olajat kinyerni a magból, amit korábban a takarmányba kevertek. Ennek érdekében például a képen jól látható, hogy a hexánnal kezelt őrlemény maradéka tisztítatlanul kerül a takarmányba.
Az olajat aztán mindenféle módon “kezelik”, hogy olyan legyen, amit a háziasszony szeme elvár. Savazzák, lúgozzák, színtelenítik, szagtalanítják, és megpróbálnak belőle minden méreganyagot kiszedni, amit előtte pár perccel belekevertek. Sikertelenül.
Mire használják ezt a szennyezett olajat?
Amellett, hogy te is ezt veszed meg és ebben sütögeted a pecsenyédet, mert a reklámok szerint egészségesebb mint a zsír, belekerül szinte minden ipari péksüteménybe, ez a margarinok alapanyaga, sőt ebben úsznak a heringek az olajos halas konzervekben. Mivel sokkal kevésbé romlandó, mint a nyers vagy szűz változatai, a konzervipar is ezt használja. Ebből készülnek azok az olcsó “sajthoz hasonlító tárgyak”, amikkel a pizzériák meghintik az ételeiket és amivel az olcsó, házhoz szállított ebédek gyártói is dolgoznak. Még mindig nincs ötlete a felvezetésben említett problémára?
Mit mondanak minderről a “szakemberek”?
-A Vénusz márka 2001-ben megkapta a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet.
-A Floriol termékcsalád 2004-ben elnyerte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai ajánlását.
-A Floriol termékcsalád 2004-ben elnyerte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai ajánlását.
Forrás: Antalvali.com