NEM A GLUTÉNRA VAGYUNK ÉRZÉKENYEK, HANEM A GLIFOZÁT NEVŰ GYOMIRTÓRA

Az Institute for Responsible Technology (IRT) szerint kapcsolat van a génmódosított (GMO) élelmiszerek és a gluténhoz köthető egészségügyi rendellenességek között, írja a The Hearty Soul.
Ugyanis egyre több szakértő állítja, hogy a gluténintolerancia nem csak a génekre vezethető vissza, hanem bizony, a probléma kialakulásában nagy szerepet játszhatnak bizonyos, ember által előidézett környezeti változások.
loading...
Ez azért fontos megállapítás, mert a gluténérzékenység csak az Egyesült Államokban mintegy 18 millió személyt érint. És ami a génmódosított élelmiszereket illeti, az amerikai szakhatóságok szerint azok a következő egészségügyi problémákat vetíthetik elő: immungyengeség és allergiás reakciók kialakulása; lassuló emésztés; bélproblémák; a bélflóra egyensúlyának felbomlása; a bélfalak sérülékenysége; Az Egyesült Államokban jelenleg 9 GMO alapélelmiszernek számító növényt termesztenek: kukoricát, szóját, gyapotot (olajnak), repcét (olajnak), lucernát, cukorrépát, sütőtököt, cukkinit, és Hawaii papayát. Az említett növényeket forgalmazzák is. Ezen génmódosított növények képesek tolerálni a glifozát nevű gyomirtószert, csak ez azzal jár, hogy felhalmozódik bennük egy úgynevezett Bt toxikus vegyület, amely káros hatással van a gyomorra, bélrendszerre, de a szakértők újabban arra is fényt derítettek, hogy a mérgező vegyszer a vérsejteket is megtámadhatja, aminek következtében akár leukémia is kialakulhat. A GMO-növényekből készülő takarmányokat fogyasztó állatok húsából készült élelmiszerek különböző gyulladásos betegségeket, vagy akár rákot is előidézhetnek, éppen ezért egyre több szakember, orvos indított felvilágosító kampányt, mozgalmat, követelve a GMO-élelmiszerek visszaszorítását, illetve azok termelésének leállítását.