Balaton szelet

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt 15 dkg porcukor 6 dkg vaj vagy margarin 2 evőkanál méz 1 evőkanál kakaópor 1 kávéskanál szódabikarbóna 2 egész tojás 4 evőkanál tejföl
Összegyúrjuk a hozzávalókat és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Nekem kicsit lágy lett a tészta, de a pihenés után tökéletes lett :)
Krém: 1 liter tej 13 evőkanál búzadara 25 dkg vaj vagy margarin 20 dkg porcukor 1 cs. vaníliás cukor
baracklekvár A tejben felfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A vajat / margarint habosra keverjük a porcukorral és vaníliával. Ha a dara kihűlt összekeverjük a vajas krémmel. A tésztából négy lapot sütünk, kb. 30x 35 méretűeket. Ha a lapok kihűltek következőképpen megtöltjük. Alsó lapra a krém felét rákenjük, jön a második lap, erre a baracklekvár, harmadik lap, erre a krém másik fele majd a negyedik lap. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. Megosztásokat köszönöm Forrás : ITT