Fenséges Túrós Pogácsa
Hozzávalók:
- 1 kg liszt ( szobahőmérsékletű legyen)
- 1/2 kg túró
- 1/2 kg rama
- 2-3 teáskanál só (ízlés szerint )
- 2 teáskanál cukor
- 2 tojás + 1 a kenéshez
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 Haas porélesztő ( bár Én 5-6 dkg friss élesztővel csináltam tegnap)
Elkészítés: A lisztet szitálni, beleszórni a cukrot, sót, élesztőt, aztán a kissé felolvasztott vajat, végül a túrót, tejfölt. 20 percenként 3 X átgyúrni ( hajtogatni ). Kinyújtani, kicsit pihizni hagyni, és megkenni tojással. Sütőpapíron sütöttem 180-200 fokon, kinek milyen sütője van, nekem hagyományos ( gáz ), kb. 20 percig, de tényleg sütő-függő a dolog. A képen látható szezámmaggal van szórva, mert nem volt itthon, sajt:) Nagy adag, úgyhogy lehet felezni. Megosztásokat köszönöm Forrás : ITT
Elkészítés: A lisztet szitálni, beleszórni a cukrot, sót, élesztőt, aztán a kissé felolvasztott vajat, végül a túrót, tejfölt. 20 percenként 3 X átgyúrni ( hajtogatni ). Kinyújtani, kicsit pihizni hagyni, és megkenni tojással. Sütőpapíron sütöttem 180-200 fokon, kinek milyen sütője van, nekem hagyományos ( gáz ), kb. 20 percig, de tényleg sütő-függő a dolog. A képen látható szezámmaggal van szórva, mert nem volt itthon, sajt:) Nagy adag, úgyhogy lehet felezni. Megosztásokat köszönöm Forrás : ITT