Borsós brassói aprópecsenye



Sosem készítettem még, de a legjobb barátom kedvenc étele, és természetesen egyszer ezzel ünnepeltünk, ami nagyon is jó ötlet volt, mert hamar el


pusztítottuk! :)

hozzávalók 4 adag


elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
  2. A húst csíkokra vágjuk, és a hagymára téve fehéredésig sütjük.
  3. Felöntjük kevés vízzel, megszórjuk a fűszerekkel, és zúzott fokhagymát is hozzákeverjük és fedő alatt puhára pároljuk a húst.
  4. Hozzáadjuk a borsót és azt is készre főzzük.
  5. A fedőt levéve addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik a leve.
  6. Közben egy magasabb falú serpenyőben a meghámozott és felcsíkozott burgonyát szépen kisütjük, picit megsózzuk, és ha a husi elkészült, szépen összekeverjük, és tálaljuk.