Mennyei Túrós – diós szelet


A tésztához: 40 dkg finomliszt, 20 dkg vaj / margarin, 10 dkg porcukor fél cs. sütőpor 1 egész tojás 1 kisdoboz tejföl (150 gr) Töltelék: 6 tojás 25 dkg porcukor 50 dkg túró 22 dkg darált dió 2 cs. bourbon vaníliáscukor Máz a tetejére: 2 tábla tortabevonó (200 gr) Kb 3 ek étolaj
loading...

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Tepsi közepes, 25 x 35 cm. A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat s hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, cipóvá formázzuk és ketté osztjuk. A töltelékhez a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a túrót és a diót s jól kikeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval jól felverjük s lazán óvatos mozdulatokkal a túrós diós masszába keverjük több lépésben. Az egyik cipót a tepsivel megegyező méretűre kinyújtjuk s belefektetjük a kilisztezett tepsibe. Rákenjük a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott lappal. Ezt a második lapot próbáljuk minél pontosabbra kinyújtani mert a tölteléken már nem lesz módunk igazgatni. Mehet a sütőbe, előmelegített sütő 180 fok, kb 45-50 perc alatt szépen átsül. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Majd a csokoládét forró gőz felett megolvasszuk az olajjal, simára keverjük s rákenjük a süti tetejére. Lehet díszíteni a tetejét, ehhez 5 dkg csokoláde elég 1 ek olajjal. Amikor megdermedt a csoki, akkor kockákra vagy téglalap alakúra szeleteljük. Forró vízbe mártott késsel először a csokiréteget vágjuk át. Jó étvágyat hozzá! Tényleg nagyon fincsi! Megosztásokat köszönöm Penczné Sali Krisztina receptje forrás: egyszerugyorsreceptek