Kijevi sütemény

hozzávalók / 6 adag A tésztához 25 dkg margarin 20 dkg cukor 4 db tojássárgája 40 dkg finomliszt (finom) 1 csomag sütőpor A lapok tetejére hab 4 db tojásfehérje 15 dkg cukor 10 dkg dió (durvára darabolt) A krémhez 1 csomag vaníliás pudingpor 4 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 25 dkg cukor 25 dkg margarin mit hogyan? Mire figyeljek, amikor zserbót sütök? Hogyan díszítsek mézeskalácsot magvakkal? Hogy lehet szétválogatni a dióhéjat és dióbelet? még több kérdés ezt olvastad már? 13-féle margarint teszteltünk le - ezeket érdemes a friss kenyérre kenni! 13-féle margarint teszteltünk le - ezeket érdemes a friss kenyérre kenni! alapanyagok dió finomliszt margarin sütőpor tej tojásfehérje tojássárgája cukor vaníliás cukor vaníliás pudingpor
elkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hidegre tesszük. 3 részre osztva kinyújtjuk, és mindháromra elosztva rákenjük a 4 tojás fehérjéből és a 15 dkg cukorból vert kemény habot, amit megszórunk a durvára vágott dióval. Tepsi hátlapján sütjük külön-külön. A krémhez elkészítjük a pudingport a tejjel, hűlés után habosra keverjük a margarint a cukorral, és összedolgozzuk a kettőt. Megtöltjük a lapokat, másnap szeleteljük. Tetejére csorgathatunk díszítésnek olvasztott csokit is, de elhagyható. sütési hőfok: 190°C Forrás : ITT