Kijevi sütemény
hozzávalók / 6 adag
A tésztához
25 dkg margarin
20 dkg cukor
4 db tojássárgája
40 dkg finomliszt (finom)
1 csomag sütőpor
A lapok tetejére hab
4 db tojásfehérje
15 dkg cukor
10 dkg dió (durvára darabolt)
A krémhez
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg cukor
25 dkg margarin
mit hogyan?
Mire figyeljek, amikor zserbót sütök?
Hogyan díszítsek mézeskalácsot magvakkal?
Hogy lehet szétválogatni a dióhéjat és dióbelet?
még több kérdés
ezt olvastad már?
13-féle margarint teszteltünk le - ezeket érdemes a friss kenyérre kenni!
13-féle margarint teszteltünk le - ezeket érdemes a friss kenyérre kenni!
alapanyagok
dió finomliszt margarin sütőpor tej tojásfehérje tojássárgája cukor vaníliás cukor vaníliás pudingpor
elkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hidegre tesszük. 3 részre osztva kinyújtjuk, és mindháromra elosztva rákenjük a 4 tojás fehérjéből és a 15 dkg cukorból vert kemény habot, amit megszórunk a durvára vágott dióval. Tepsi hátlapján sütjük külön-külön. A krémhez elkészítjük a pudingport a tejjel, hűlés után habosra keverjük a margarint a cukorral, és összedolgozzuk a kettőt. Megtöltjük a lapokat, másnap szeleteljük. Tetejére csorgathatunk díszítésnek olvasztott csokit is, de elhagyható. sütési hőfok: 190°C Forrás : ITT
elkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hidegre tesszük. 3 részre osztva kinyújtjuk, és mindháromra elosztva rákenjük a 4 tojás fehérjéből és a 15 dkg cukorból vert kemény habot, amit megszórunk a durvára vágott dióval. Tepsi hátlapján sütjük külön-külön. A krémhez elkészítjük a pudingport a tejjel, hűlés után habosra keverjük a margarint a cukorral, és összedolgozzuk a kettőt. Megtöltjük a lapokat, másnap szeleteljük. Tetejére csorgathatunk díszítésnek olvasztott csokit is, de elhagyható. sütési hőfok: 190°C Forrás : ITT