Barackízű joghurtos kocka

Hozzávalók tésztához: 2 x 2db tojás 2 x 2 evőkanál meleg víz 2 x 10 dkg cukor 2 x 7 dkg liszt 2 x 1 púpos teáskanál kakaópor 2 x 1 csapott kávéskanál sütőpor Hozzávalók krémhez: 400gr Danone sárgabarackízű joghurt / barack darabkákkal / 1,5 dl Hulala tejszín 1 púpos teáskanál zselatin Máz: 10 dkg étcsokoládé 1 evőkanál étolaj
Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverem. Sütőpapírral bélelt 24 x 16 cm es tepsibe teszem a masszát és 180 C°-on 10-15 perc alatt készre sütöm. / Tűpróba / Ez még egyszer megismétlem! Süthettek egy 4 tojásos piskótalapot is és félbe vágjátok. A joghurtból 1 dl-t langyosra felmelegítek és elkeverem benne a zselatint, majd hozzáöntöm a többi joghurthoz és hűtőbe teszem. A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a joghurtos krémet. Jól összedolgozom. A már kihűlt piskótalapot megkenem a krém felével, majd ráteszem a másik lapot, amire rákenem a krém másik felét. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztom az 1 ek. olajjal. Kicsit hagyom kihűlni és rásimítom a krémre. Egy villa segítségével hullámosan a krémbe keverem. Hűtőbe teszem, majd hűlés után szeletelem. Jó étvágyat kívánok hozzá! Megosztásokat köszönöm Forrás : ITT