30 forintos hagyma miatt 300 ezerre büntette a NAV az idős bácsit


Egy idős bácsi épp összepakolta már a portékáját és ballagott volna haza, mikor egy hölgy utána rohant és leszólította őt, hogy legyen kedves adni neki 1 db hagymát. 



Az idős bácsi természetesen jó szívvel adott a hölgynek egyet, majd a hölgy megkérdezte, hogy mivel tartozik? 'Ugyan már, semmivel nem tartozik lelkem.' de a nő kötötte az ebet a karóhoz és mondta, hogy ingyen nem hajlandó elfogadni. 
'Rendben akkor adjon 50Ft-ot!' Felelte a bácsi és a nő eleget is tett, majd előkapta NAV igazolványát és bejelentette neki, hogy ellenőrzés volt és legyen kedves vele fáradni, ahol megírják a jegyzőkönyvet. Mint utólag kiderült 300.000 Forintra bírságolta az Adóhatóság a szerencsétlenül járt 'adócsaló' bácsit. 




Egy átlagos ember reakcióját inkább most nem is említeném, mert csupa csillagos karaktert kellene a cikkben megjeleníteni. Szerény véleményem szerint szánalmas, hogy egy ellenőrzésre jogosult revizor ilyen megtévesztő magatartást tanúsít. Segítségre szorulónak mutatja magát, majd egy segítőkést mit sem sejtő embert csőbe húz. Különösképpen furcsa a helyzet, hiszen még a 10 parancsolat is megírja, hogy kötelességünk embertársainkon segíteni.