Házi tepertőkrém: laktató és egészséges, a szervezet számára szinte “arany”!




Ezekkel a jótékony hatásokkal rendelkezik a házi tepertőkrém! Nem véletlenül voltak olyan egészségesek a nagymamáink, nagyapáink!
Kedvezőbb élettani hatásai miatt a mangalicazsír felhasználása egyre jobban terjed.
Rengeteg mindenre jó, sokak szerint a benne található anyagok nem csak megvédik a szervezetet, de ellátják a szükséges tápanyagokkal.
Nem véletlen az, hogy a régi öregek akik sokszor töpörtyűn és tepertőkrémes kenyéren éltek, jó lila hagymával, soha nem betegeskedtek egyetlen percet sem, és sokkal fittebbek is voltak, mint a mai generáció.
Mindenki rajong érte! Pirítóssal, vagy friss kenyérrel is fantasztikus, érdemes megkóstolni! A házias ízek kedvelői biztosan nagyon fogják szeretni!
Hozzávalók:
  • 25 dkg tepertő
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • só, bors
Elkészítése:
A tepertőt apróra vagdossuk, majd a hagymát is és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és robotgéppel pépesítjük.
Minél jobban összedolgozzuk, annál könnyebben kenhető lesz. Ízlés szerint fűszerezzük, de a sóval bánjunk óvatosan, mert a tepertő alapvetően sós.
Pár órán át hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek és már fogyaszthatjuk is.
Az állaga olyasmi lesz mint a vajé.